Loading...

Aparitii in presa

Home / Aparitii in presa

Dana Sota | Ora de Pilates

pilates1-450x450

Stiindu-ma “sportiva” , prietena mea, Narcisa, ma invitase acum mai bine de 6 luni, sa incerc o ora de pilates pe aparate la unul dintre cele mai moderne studiouri din Bucuresti, Attitude Pilates Studio. de pe Strada Postelnicului 12.

Nu m-am dus atunci, ci abia saptamana trecuta, si gandind ca totul este exact asa cum trebuie sa fie, insemna ca acum este momentul meu… Am mai facut pilates, multa vreme alternativ cu yoga, la saltea, apoi pe aparatul numit Reformer, special destinat acestui tip de miscare … deci cam stiam “cu ce se mananca”.

Doar ca ajungand acolo, unde ma astepta Luminita (antrenoarea mea si una din co-proprietare), am fost luata prin surprindere de diversitatea aparatelor, de atmosfera spatiului, de energia locului, si nu in ultimul rand, de oameni.. Totul era UAU, pana la cel mai mic detaliu … si credeti-ma, sunt fooooarte atenta la detalii. Poate stiti cate ceva despre pilates, dar pentru cine nu e familiarizat, voi scrie totusi cateva cuvinte.

oseph Pilates este inventatorul acestor exercitii, fiind coplesit in copilarie de numeroase boli pe care a incercat sa si le rezolve. Curand a ajuns sa creada ca bolile sunt apanajul unui stil de viata dezechilibrat, posturii gresite si respiratiei defectuoase. Perfectiondu-si miscarile si creand aparate care sa il ajute, a ajuns sa ii antreneze pe altii, iar regimul de exercitii propus de el sa duca la o mai buna coordonare si un mai bun control muscular, la dezvoltarea flexibilitatii, la constientizarea si reglarea respiratiei. Revenind la Attitude Pilates Studio acesta a fost creat pentru a oferi intreaga “experienta” pilates.

Antrenamentul se efectueaza pe aparate pilates special destinate acestui tip de activitate (Reformer allegro, Cadillac, EXOchair) sub indrumarea atenta a trainerilor.

Fiecare client lucreaza cu trainerul personal timp de o ora, iar antrenamentul este personalizat, in functie de conditia fizica, de rezultatele care se doresc, de eventualele afectiuni (probleme articulare, afectiuni ale coloanei vertebrale, mentinerea conditiei fizice si a unui tonus muscular bun in timpul sarcinii, recuperare dupa anumite afectiuni fizice si multe altele).

Mi-a placut intregul concept intalnit aici, concept care nu se opreste doar la antrenamentele in studio, ci la educarea abilitatilor fizice in sensul deprinderii de catre clienti a capacitatii de a translata pozitia, controlul, atitudinea corporala in toate celelalte aspecte ale vietii lor, si in afara studioului. Am rezonat cu posibilitatea de a-mi descoperi corpul prin intermediul pilates, astfel incat sa primeze grija si respectul fata de propriul corp.

Luminita este super-fit, si iubeste ceea ce face, am vazut asta de cand am intrat pe usa; astfel, antrenamentul meu a fost exact ceea ce cautam: ceva cunoscut (Reformer), ceva nou si provocator (Cadillac si ExoChair), multa disciplina si coordonare, echilibru, constientizarea fiecarei miscari in parte, dar si a respiratiei. Multa transpiratie, si …febra musculara a doua zi.

Plus, o stare de bine maxim si satisfactia lucrului bine facut.

Recunosc, o parte din exercitii mi s-au parut grele la inceput, pana am prins miscarea, dar apoi totul a mers fara probleme.

Cine are impresia ca pilates este simplu, se inseala! Este nevoie de forta, de izometrie, de control. Dar rezultatele sunt senzationale: definire musculara, abdomen plat, fesieri fermi, postura perfecta … ca sa enumar doar cateva.

A, si nu este un tip de miscare doar pentru femei, chiar am intalnit si barbati in sala.

Daca v-am starnit pofta de a incerca, va recomand din suflet acest loc.

Sanatate cu stil, Prima TV


“SPECIAL! Tehnică nouă de pilates”, Antena 1, Observator special


Articol revista Forbes, #34, noiembrie 2014

Attitude Pilates Studio Bucuresti Attitude Pilates Studio Bucuresti

Articol revista Confort, #111, Noiembrie/Decembrie 2014

Attitude Pilates Studio Bucuresti Attitude Pilates Studio Bucuresti Attitude Pilates Studio Bucuresti Attitude Pilates Studio Bucuresti

Articol revista Luxury, #67 Winter Edition 2014

Attitude Pilates Studio Bucuresti Attitude Pilates Studio Bucuresti