Loading...

Exercitii pe aparate

"Everyone is the architect of their own happiness" - J. Pilates
Home / Exercitii pe aparate

Pilates înseamnă în primul rând stare de bine. Studioul Attitude oferă programe personalizate, croite perfect pe nevoile și pe obiectivele tale: mușchi lucrați în profunzime, corectarea posturii sau obiective de performanță. Vei avea avantajul de a lucra cu un antrenor care va cunoaște în amănunt problemele tale și îți va oferi tot suportul și atenția de care ai nevoie pe toată perioada programului. Te vei reinventa și vei căpăta energia pozitivă a unui proaspăt născut!

1. Reformer

Probabil că nu există aparat Pilates mai celebru decât Reformer. Și pe bună dreptate. Prima impresie pe care o face aparatul este una extrem de puternică. Impactul pe care îl au exercițiile realizate cu ajutorul lui este uimitor asupra organismului. Performanțele pe care le promite acest aparat sunt incredibile și, dacă exercițiile sunt lucrate corect, acestea vin la pachet și cu tonusul pozitiv care durează până la următoarea ședință de pilates.

Care sunt beneficiile exercițiilor pe Reformer?

Dacă ați încercat acest aparat, știți deja ce super-puteri are. Daca nu l-ați încercat până acum, atunci trebuie să știți avantajele de a lucra pe Reformer:

 • Exercițiile executate pe Reformer cresc forța musculara, elasticitatea, coordonarea, echilibrul static și dinamic. Toate acestea conduc către beneficii pe care le veți cunoaște pe termen lung, atât fizic cât și psihic.
 • Îmbunătățiri evidente ale posturii, grației mișcării, eficienței acesteia.
 • Dispariția sau atenuarea durerii asociate cu dezechilibrele fizice, precum durerile lombare, la nivel cervical, sau la nivelul articulațiilor.
 • Vorbind despre construcția mușchilor, în pilates, mușchii mici, stabilizatori sunt la fel de importanți ca grupele musculare mari. Toți acești mușchi sunt lucrați pe Reformer, astfel încât să ofere stabilitate și susținere întregului aparat osos.
 • Abdomenul plat, spatele puternic, fesele și coapsele tonifiate sunt toate rezultatele acestui aparat. Iar pozițiile corect anatomice din care se execută aceste exerciții, atrag transformări fundamentale în dinamica corporală.
 • Reformer-ul este un aparat suficient de mare pentru a găzdui exerciții care au nevoie de mișcări ample, ceea ce îl face ideal pentru sporirea flexibilității, în timp ce mușchi lucrează pe alungire.
 • Împingerile și tragerile la nivelul picioarelor si brațelor realizate in mod echilibrat prin contragreutatea propriului corp, oferă o construcție organizată și de lungă durată a tuturor grupelor de mușchi.
 • Reformerul poate fi folosit de oricine, la orice vârsta și cu orice fel de pregătire fizică.
 • Un beneficiu imediat al acestui aparat este controlul pe care îl dobândești asupra propriului corp. Imediat după prima ședință, echilibrul se îmbunătățește.
 • Reformerul este recomandat de către clienții noștri drept „energizatorul” pentru că, pe lângă toate beneficiile fizice de care dispui, ai la îndemână instrumentul ideal de revigorare mentală și bunăstare psihică.

 

2. MOTR®
MOTR® combină confortul unui cilindru de spumă cu provocarea a trei rezistențe la nivel de greutate, oferindu-vă un instrument de antrenament provocator pentru exerciții cardio, de echilibru, pentru îmbunătățirea agilității, a forței și a flexibilității.

Care sunt beneficiile exercițiilor pe MOTR®?

 • MOTR® este ideal pentru exercițiile care solicită brațele și abdomenul, lucrându-le în mod vizibil;
 • Este folosit în trainingurile pentru îmbunătățirea agilității și a echilibrului, cu rezultate excepționale;
 • Versatil, lucrează foarte bine atât partea superioară a corpului, cât și partea inferioară;

 

3. Cadillac

Cadillacul evocă eleganța unor mașini luxoase, decapotabile, cu geamuri electrice și care fac produsul inovației secolului trecut. Acestea sunt și motivele pentru care aparatul de Pilates a primit acest nume: eleganță, grație, precizie, suplețe și confort.

Care sunt beneficiile exercițiilor pe Cadillac?

 • Dacă ai făcut din sport un mod de viață, îți recomandăm Cadillacul, ale cărui arcuri cu diferite intensități pot fi folosite cu succes pentru întărirea tendoanelor și articulațiilor;
 • Cadillacul îți consolidează mușchii „centrului de putere”, adică acei mușchi responsabili cu susținerea coloanei vertebrale și, implicit a poziției;
 • În același timp, mușchii stabilizatori ai coloanei vertebrale vor fi lucrați corect, păstrând pe parcursul efectuării exercițiilor aceasta poziție; cei care suferă de lordoza vor putea lucra fără dureri musculare;
 • Cadillacul poate fi folosit și pentru cei care se recuperează, pentru că se pot executa mișcări progresive sau regresive;
 • Un alt plus al acestui aparat este faptul că poate fi folosit atât de entuziaștii începători, cât și de cei cu un antrenament avansat, trainerul având posibilitatea de a adapta în consecință pozițiile pe Cadillac și tensiunea arcurilor cu care se lucrează.

 

4. Ped-o-pull

Un aparat unic pentru Pilates, de care probabil nu ați auzit niciodată până acum, Ped-o-pull este alcătuit dintr-o platformă de bază și un stâlp vertical care are două mânere cu arcuri. Participanții stau pe platformă, se centrează pe pol și apoi folosesc mânerele atașate pentru a face diferite exerciții.

Care sunt beneficiile exercițiilor pe Ped-o-pull?

 • Sistemul Ped-o-Pull ajută la îmbunătățirea alinierii picioarelor;
 • Este deasemenea utilizat și pentru a întări mușchii de bază în jurul brațelor și umerilor;
 • Unul dintre cele mai evidente avantaje este că, folosind Ped-o-Pull poți ajuta la reglarea ajuta la reglarea fină a respirației Pilates.

 

5. EXO Chair

Aparatul-minune EXO Chair este un aparat prietenos, care face ca antrenamentele să fie amuzante, distractive și deosebit de prețioase pentru întregul corp. Special conceput pentru o gamă variată de exerciții, aparatul are o mulțime de funcții care flexibilizează spațiul de lucru: poți împinge, trage, face exerciții cardio. Deși „inofensiv” la prima vedere, antrenamentele pe EXO Chair cer multa forță, coordonare, capacitate de a selecta grupele musculare care intră în contracție, echilibru static și dinamic.

Care sunt beneficiile exercițiilor pe EXO Chair?

 • Conceput atât pentru sesiunile individuale cât si de grup, EXO Chair este un aparat care face antrenamentul să fie amuzant! Avantajele exercițiilor de grup: un aparat complex, adaptabil dar si solicitant care aduce zâmbetul pe buzele tuturor în timp ce mușchii lucrează;
 • EXO Chair oferă un antrenament eficient și complet al întregului corp, cu rezultate excelente;
 • Existe o multitudine de exerciții pe care le poți face la acest aparat, fără a te plictisi în timpul antrenamentelor;
 • EXO Chair lucrează pe diferite niveluri de rezistență, tocmai pentru a obține rezultate remarcabile pentru oricare nivel de pregătire fizică la care te afli;
 • EXO Chair este unul dintre aparatele care, în ciuda aparenței fragile, tonifică și întărește mușchii într-o manieră extrem de intensă, în special pentru cei care acuză dureri lombare la nivelul articulațiilor membrelor inferioare și umerilor.

 

6. Ladder Barrel

Ladder Barrel este folosit pentru exerciții de bază și de flexibilitate. Acesta combină treptele unei scări cu o suprafață perfectă pentru exerciții de întindere și flexibilitate. Un instrument ideal pentru stretching, dar și pentru masajul spatelui.

Care sunt beneficiile exercițiilor pe EXO Chair?

 • Unul dintre avantajele principale este că vă ajută să izolați mușchii posturali profunzi și să provocați corpul în toate planurile de mișcare;
 • Cel mai adesea este folosit pentru a întinde șoldurile și a face ceea ce noi numim „stretch de balet”;
 • Ladder Barrel poate fi folosit pentru a viza abdomenul și coloana vertebrală;
 • Utilizat de cele mai multe ori la finalul unei sesiuni de pilates, Brrel este aparatul ideal atunci când vreți să vă simțiți mai înalță, mai lungi și mai puternici.

 

7. Bodhi Suspension System

Primul sistem din lume, de suspensie în patru puncte, pentru fitness, Bodhi Suspension System este un instrument dezvoltat de instructorul Pilates Khita Whyatt și include două frânghii independente care, atunci când sunt instalate, creează patru puncte de suspensie. Acest lucru permite oportunități nelimitate de a suspenda corpul din fiecare punct.

Care sunt beneficiile exercițiilor pe Bodhi Suspension System?

 • Folosirea acestui aparat înseamnă provocări puternice de flexibilitate, echilibru și proprioceptivitate;
 • Posibilitatea executării unor exerciții care îmbunătățesc puterea, stabilitatea și echilibrul;
 • Potrivit și adaptabil pentru toate tipurile de corpuri, sistemul este perfect atât pentru exerciții de grup, sesiuni semi-private și, cât și sesiuni private;
 • În plus, Bodhi este ideal pentru a construi forța întregului corp în toate planurile de mișcare (asemănătoare cu forța și energia depuse în timpul unei sesiuni de alpinism);
 • Bodhi este unul dintre aparatele care nu îți limitează creativitatea, putând fi folosit în zeci de exerciții și variații.